Alan Ibrus

Blog

2017

2.5 aastat hiljem

, 0 comments

Viimane projekt, millest siin kirjutasin (Arvutist juhitav, mobiilse võrguga auto) sai küll mingil etapil “valmis” aga peale mida jäi asi kohe ka nurka seisma. Võtan siin korraks viimase seisu sellega kokku ja siis teen kohe postituse uuest, seekord päriselt valmis projektist.

Uus auto platvorm

Continue reading »

2014

Mobiilivõrgu-auto update: reaalajas video (peaaegu)

, 0 comments

Sisuliselt kõik levinud videoedastusmeetodid ja -protokollid läbi proovitud! Olin peaaegu kogu projekti korstnasse kirjutamas, sest Raspberryst lihtsalt ei tundunud olema võimalik alla 1-sekundilise viivituse videot kuidagi kätte saada, seda isegi sisevõrgus. Olin päris nördinud, et tänasel päeval ei ole ainsatki normaalset lahendust. Lahendusi on aga kõik on suure viivitusega. Ja põhimõtteliselt reaalaja video edastamine veebi tuli kohe ära unustada. Uskumatu aga selleks ei leidnudki ühtki head lahendust ja selle üle olin väga pettunud kuna plaan oli teha 100% browser-based juhtimine.

Continue reading »

Puldiga auto transformeerumine videot edastavaks 3G autoks

, 0 comments

3G auto

Kunagi ammu tekkis mõte, et tahaks proovida kaameraga varustatud mänguautot arvutiga juhtida. Nii, et auto peal olev kaamera edastab üle võrgu videopilti ja ise juhin teda samal ajal klaviatuuri nooleklahvidest.

Continue reading »

Photo of author

About the author

I'm Alan Ibrus, a Software Developer, geek, consultant and IoT engineer from Estonia. More about me.